Antioxidáns stabilizáló segédanyag

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.

A FERROBLOCK több komponensből álló antioxidáns készítmény, amely a borokban lezajló oxidációs folyamatok megelőzését szolgálja. A FERROBLOCK csomagolása légmentesen zárt, ami maximálisan garantálja a termék stabilitását és hatékonyságát a szavatossági időn belül.

Az összetevők tökéletes egyensúlya biztosítja a szinergikus és hatékony eredményt

A FERROBLOCK aszkorbinsavat, citromsavat, kálium metabiszulfitot tartalmaz. Az összetevők tökéletes egyensúlyban vannak a termékben, ennek köszönhető a FERROBLOCK szinergikus hatása, mely véd az oxidációk ellen, a háromértékű vas blokkolásával is. Az aszkorbinsav erős redukálószer, így az aromaanyagok és színezékek nem oxidálódnak, illetve gátolja a barnatörést. A kálium-metabiszulfitból képződő kéndioxid megóvja a bort az oxidációtól, csökkenti a szükséges aszkorbinsav mennyiséget. A citromsav kiegészíti az aszkorbinsav hatását, komplex formában lekötve a vasat és egyéb fémeket a borban.

A Ferroblock használatának előnyei

A FERROBLOCK használata során lecsökken az oxidációs folyamat, amely egyébként gyengítheti a bor karakterét, így az veszíthet frissességéből és élénkségéből. Optimális eredmények érhetők el a bor színvesztésének csökkenésében amelyekért a vas katalizáló hatása felelős. Végül a FERROBLOCK vasat blokkoló hatásának köszönhetően, helyettesíthető szer lehet, vagy mellékadalékként használható, a kálium-ferrocianidos kékderítés során. Régebbi, kissé fáradt fehérborokhoz adagolva a FERROBLOCK-ot, azok hosszú időn át stabilak lesznek, és friss hatást okoznak íz és illat tekintetében egyaránt.

A palackozást megelőző szűrési művelet előtt alkalmazzuk a FERROBLOCK-ot, így garantálható a bor frissen tartása, zamatának megőrzése hosszú időn át. Ügyeljünk a kezelés utáni kénessav-tartalomra!

Összetétel Száraz citromsav (E330) 40%
Kálium metabiszulfit (E224) 39%
L aszkorbinsav (E300) 21%
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: fehér
Dózisok
10-25 g/hl fehér borokhoz
10-20 g/hl vörös és rozé borokhoz
Alkalmazás Oldjuk fel a terméket egy kevés borban, majd azonnal adagoljuk a zárt fejtésben tartott anyaghoz, levegőztetés nélkül. Gépi keverés javasolt.
Tárolás A termék nagy nedvességfelszívó képességű, ezért zárt csomagolásban tartandó, légmentes, száraz helyen.
Figyelmeztetés
10 g/hl hozzáadása több, kb. 20 mg/l-rel emeli a teljes kéndioxid tartalmat.
Kiszerelés 118206-os kód – 1 kg-os csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás