Antioxidáns stabilizáló segédanyag
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.
A FERROBLOCK több komponensből álló antioxidáns készítmény, amely a borokban lezajló oxidációs folyamatok megelőzését szolgálja. A FERROBLOCK csomagolása légmentesen zárt, ami maximálisan garantálja a termék stabilitását és hatékonyságát a szavatossági időn belül.
Az összetevők tökéletes egyensúlya biztosítja a szinergikus és hatékony eredményt
A FERROBLOCK aszkorbinsavat, citromsavat, kálium metabiszulfitot tartalmaz. Az összetevők tökéletes egyensúlyban vannak a termékben, ennek köszönhető a FERROBLOCK szinergikus hatása, mely véd az oxidációk ellen, a háromértékű vas blokkolásával is. Az aszkorbinsav erős redukálószer, így az aromaanyagok és színezékek nem oxidálódnak, illetve gátolja a barnatörést. A kálium-metabiszulfitból képződő kéndioxid megóvja a bort az oxidációtól, csökkenti a szükséges aszkorbinsav mennyiséget. A citromsav kiegészíti az aszkorbinsav hatását, komplex formában lekötve a vasat és egyéb fémeket a borban.
A Ferroblock használatának előnyei
A FERROBLOCK használata során lecsökken az oxidációs folyamat, amely egyébként gyengítheti a bor karakterét, így az veszíthet frissességéből és élénkségéből. Optimális eredmények érhetők el a bor színvesztésének csökkenésében amelyekért a vas katalizáló hatása felelős. Végül a FERROBLOCK vasat blokkoló hatásának köszönhetően, helyettesíthető szer lehet, vagy mellékadalékként használható, a kálium-ferrocianidos kékderítés során. Régebbi, kissé fáradt fehérborokhoz adagolva a FERROBLOCK-ot, azok hosszú időn át stabilak lesznek, és friss hatást okoznak íz és illat tekintetében egyaránt.
A palackozást megelőző szűrési művelet előtt alkalmazzuk a FERROBLOCK-ot, így garantálható a bor frissen tartása, zamatának megőrzése hosszú időn át. Ügyeljünk a kezelés utáni kénessav-tartalomra!
Összetétel | Száraz citromsav (E330) 40% Kálium metabiszulfit (E224) 39% L aszkorbinsav (E300) 21% |
||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: fehér |
||
Dózisok |
10-25 g/hl fehér borokhoz 10-20 g/hl vörös és rozé borokhoz |
||
Alkalmazás | Oldjuk fel a terméket egy kevés borban, majd azonnal adagoljuk a zárt fejtésben tartott anyaghoz, levegőztetés nélkül. Gépi keverés javasolt. | ||
Tárolás | A termék nagy nedvességfelszívó képességű, ezért zárt csomagolásban tartandó, légmentes, száraz helyen. | ||
Figyelmeztetés |
10 g/hl hozzáadása több, kb. 20 mg/l-rel emeli a teljes kéndioxid tartalmat. | ||
Kiszerelés | 118206-os kód – 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |