Borászati baktérium almasav bontáshoz (1 lépéses)

Borászati alkalmazása

MAXIFLORE SATINE az a baktériumtörzs, amelyet az előrehaladottan érett szőlőkből készült borokhoz ajánlunk. Legfőbb erénye, hogy nagyon csekély mennyiségű diacetilt termel. Ennek révén megőrizhetőek az eredeti aroma anyagok, nem a vajas aromák fognak dominálni.

Számos gyakorlati próba igazolja, hogy képes csökkenteni a keserű jegyeket, hozzájárulva a szájban jelentkező testességhez. Javasolt a korai beoltás, (1,010 sűrűségnél) így kihasználjuk a bor megfelelő hőmérsékletét, és Brettanomyces ellen is védhetjük a vörösborokat.

Felhasználási javaslat

MAXIFLORE SATINE egy készlet, amely az alábbiakat tartalmazza:

  • liofilizált, válogatott tejsav baktérium tenyészet
  • speciális aktiváló szer, amelyet a tenyészethez kell adni a baktériumok reakklimatizációja érdekében.

Az alábbi felhasználási mód 100 hl adagra vonatkozik. Az egyidejű beoltásban részesült mustba, (3,4-nél magasabb pH, és enyhe kénezettség esetén lehetséges)

  • 1 zacskó aktiválószert feloldunk 10 liter 18-25 °C-os vízben
  • hozzáadjuk a baktéruim készítményt, és óvatosan elkeverjük, várunk max. 2 órát.
  • hozzákeverjük a 100 hL musthoz, amint a sűrűség csökkenni kezd.
  • ellenőrizzük az almasavas erjedést 2-4 naponként (almasav és tejsav) és az illó savakat
  • korai beoltás (töménység: 1,010) vagy szekvenciális (az alkoholos erjedés után)
  • feloldjuk az 1 zacskó aktiválószert 10 liter 18-25 °C-os vízben. Hozzáadjuk és kíméletesen feloldjuk a baktérium készítményt. Várunk 20 percet.
  • az így előkészített terméket hozzákeverjük 10 liter borhoz/ musthoz (PH magasabb mint 3,2, hőmérséklet 18-25 °C. Várunk 18-24 órát.
  • megbizonyosodunk a megfelelő almasav tartalomról (0-hoz közeli)
  • hozzáadjuk a 20 liter keveréket a 100 hL musthoz/borhoz. A hőmérsékletet 18-25 °C közt kell tartani.
  • ellenőrizzük az almasav tartalmat 2-4 naponta

MAXIFLORE SATINE csak kis adagokban képes elfogyasztani a citromsavat, és csak azután, hogy az almasav már elfogyott. Mivel a baktériumok a citromsavból kiindulva termelik a diacetilt, amely a vajas jegyekért felel, amelyek elnehezítik a bor bukéját, és elfedik a gyümölcsös és virágos jegyeket. Tehát ennek köszönhetően a MAXIFLORE SATINE egy stabilizációval kombinálva, amely az almasavas erjedéstől kezdődik, képes a friss aromák megőrzésére.

A MAXIFLORE SATINE által beindított almasavas erjedés segít csökkenteni a keserű és összehúzó érzeteket, amelyek a fenolikus és technológiai érettség elcsúszásából származnak. Ez a készítmény kiválóan ellenáll az etanolnak, tehát képes újra kiegyensúlyozni a lágyságot és a struktúrát.

Összetétel Oenococcus oeni
Populáció > 10(11-en)1 UFC/g
Tulajdonságok
– alkohol tolerancia: 16% vol.
– jó SO2 tolerancia: legfeljebb 10 mg / l szabad SO2, és 60 mg / l összes SO2
– pH tolerancia: pH 3,25.
– alacsony illósav termelés jellemzi
– korlátozott diacetil termelés jellemzi
– nem termel biogén aminokat
Alkalmazás
A fent leírtak alapján
Tárolás Megegyezik a többi baktériuméval
Kiszerelés 25 hl-hez és 250 hl-hez való dózis
Az alumínium tasakokban történő csomagolás garantálja a baktériumoknak egy hatásos védelmet a nedvesség és az oxigén ellen.
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás