Borászati baktérium almasav bontáshoz (közvetlen beoltás)
Borászati alkalmazása
Gyümölcsös borok együttes beoltásban történő eléréséhez. Az INOFLORE; egy olyan liofilizált baktérium-készítmény, amely lehetővé teszi a fehér, rozé és vörös boroknál a malolaktikus erjesztés elérését, és amely közvetlenül hozzáadható a musthoz, újraaktiválás nélkül. INOFLORE nem termel biogén amminokat (a törzsből hiányoznak az aminosavak dekarboxilálásáért felelős gének).
INOFLORE kifejezetten ajánlott az élesztők/baktériumok együttes beoltására, melyben kinetikája a leghatásosabbak közé tartozik. Ezenkívül, ebben a kontextusban alkalmazva, az INOFLORE egy igen alacsony diacetil szintet hoz létre (vaj/tej jegye) és hozzájárul a gyümölcsos aromák kialakításához és leginkább az észterek megóvásához. Kétségkívül a gyümölcsös jellegű borokhoz a legalkalmasabb baktérium.
Összetétel | Oenococcus oeni Populáció > 1.1011 UFC/g |
||
Tulajdonságok |
Hőmérséklet: 18°C és 26°C között • pH:> 3,25 • összes SO2: < 50-60 mg/l • tollerancia az alkohollal szemben: 14% vol. értékig |
||
Dózisok |
1 g/hl mustba vagy borba | ||
Alkalmazás |
Kivenni a baktériumokat tartalmazó tasakot a hűtőből vagy a fagyasztóból, 30 perccel a használat előtt. A tasak tartalmát 20-szoros súlyú mustban/borban vagy nem klórozott (20°C-os) vízben kell feloldani. A rehidratálás után beoltani gyorsan a szuszpenziót a borban vagy a mustban, és keverni. A mustnak vagy a bornak a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie: • a malolaktikus erjedéshez alkalmas élesztőt kell kiválasztani (főképpen az együttes beoltásban) • beoltani közvetlenül a sűrűség első értékcsökkenései után • Beoltás: beoltani közvetlenül a sűrűség első értékcsökkenései után |
||
Tárolás | Az INOFLORE-t hűvös helyen kell tárolni. A baktérium kultúra változatlan tulajdonságait megtartja 30 hónapig a gyártástól számítva, amennyiben a tárolás -18°C-on történik (ez a lejárati dátum), és 18 hónapig abban az esetben, ha a tárolás +4°C-on. Viszont felbontás után a tasak tartalmát azonnal fel kell használni, mivel a liofilizált por nedvszívó, és a baktériumok igen gyorsan veszítenek aktivitásukból. | ||
Kiszerelés | 25 hl-hez és 250 hl-hez való dózis Az alumínium tasakokban történő csomagolás garantálja a baktériumoknak egy hatásos védelmet a nedvesség és az oxigén ellen. |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |