Almasavbontó baktérium

Reaktivációs és akklimatizációs tulajdonsággal (starter) rendelkező baktériumok,alacsony pH értékű mustokhoz és borokhoz.

Borászati alkalmazások

Szelektált baktériumok almasav bontás beindításához, fehér és rozé borokhoz. INOBACTER olyan starterkultúra mely alkalmazkodik a rendkívül alacsony pH értékekhez is.

Felhasználása történhet mustban és borban egyaránt, mivel ennek a törzsnek igen magas a tolerancia képessége, ezért nehéz körülmények közt is garantált a hatékony és teljes almasav bomlás.

Jellemzők

Oenococcus oeni törzs, mely a „Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne”- (Chamapne-i Borász Szakmai Bizottság) által került szelektálásra.

  • reaktiválható populáció > 1.109 CFUs/g
  • Különösen toleráns az alacsony pH értékre is (2,9)
  • Optimális hőmérséklet tartomány: 18-22 ° C
  • Alkohol legfeljebb 14 tf%
  • Szabad SO2 <10 mg / l
  • Összes SO2 <60 mg / l
  • Alacsony illósav termelés
  • Alacsony diacetil termelés
  • Nem termel biogén aminokat.

Minden tételt alaposan ellenőriz a CIVC.

Javaslatok felhasználáshoz

Élesztő starter által elindított alkoholos erjedés (PC):

  • Úgy kell a szőlőt kezelni/feldolgozni már a szüret első napjától, hogy kevés ként adagoljunk
  • PH = 3,2 – 3,3.
  • legalább a tartályban lévő mennyiség 3% -át be kell oltani.
  • Adagolás:
  • Előzetesen aktivált, száraz élesztő (ADY): 20- 30 g / hl,
  • ACTIVIT (élesztő tápanyag): 50g / hl
  • Fermentációs hőmérséklet: 20-25 °C.

Baktériumok re-aktiválása:

Két lehetséges re-aktivációs technika:

  • a préselés második frakciójából származó nem-kénes mustban,
  • borban (összes SO2 <40 mg / L).
  • Re-aktivációs keverék (MR):
  • must vagy bor + nem klórozott víz: a táblázatban feltüntetett mennyiségben
  • hőmérséklet: 25 ° C.
  • hozzáadjuk az aktivátort és alaposan összekeverjük.
  • Re-hidratációs közeg:
  • a szükséges mennyiséget vegyük ki a re-aktivációs keverékből (lásd a táblázatot)
  • baktérium hozzáadása
  • ha mustban reaktiváltunk: ADY hozzáadása(20-30 g / hl).
  • adagoljuk a re-hidratációs keveréket a teljes reaktiválandó mennyiségbe és keverjük össze.
  • a hőmérsékletet tartsuk 23-25 °C-on.
  • a reaktiválási közeg akkor kész, mikor az almasav mennyiség <1 g / l (72 óra elteltével a mustban)
INOBACTER KÉSZLET TELJES RE-AKTIVÁCIÓS MENNYISÉG MUST VAGY BOR+VÍZ A SZÜKSÉGES MENNYISÉG A RE-HIDRATÁCIÓHOZ
25 hl 2,5 l + 2,5 l 1 l
100hl 10 l + 10 l 2 l
500hl 50 l + 50 l 5 l
1000hl 100 l + 100 l 10 l
2000hl 200 l + 200 l 20 l

Élesztő starter:

  • ha a re-aktiválási közeg elkészült, tegyük bele az élesztő startert, akkor is, ha az alkoholos erjedés még nem fejeződött be.
  • Tartsuk a hőmérsékletet 20 ° C-on.
  • Az élesztő starter kész, amikor az almasav 2/3-a már elfogyott, azaz a teljes H2SO4 savtartalom csökkenés elérte az 1-2 g / l –t.

A tartály beoltása:

  • Tegyük az startert 3-5%-os ütemben a tartályba, fejtéssel vagy anélkül, az alkoholos erjedés során (cukor <2g/l), vagy közvetlenül az erjedés befejeződése előtt.
  • Tartsuk a hőmérsékletet 18-20 °C-on.
  • Végezzünk ellenőrzést 3 hét után, a tartály tetejéről és aljáról vett mintákon.

Adagolás

0,72 g/hl borban
4 g/l re-aktivációs közegben

Csomagolás és tárolás

INOBACTER-t hidegen kell tárolni. -18 ° C-on tárolva a termék megtartja tulajdonságait legalább 30 hónapig (ami a maximális szavatossági ideje), 4 ° C-on 18 hónap , az előállítás napjától számítva. Azonban ha felnyitjuk a tasakot, fel kell használni, mivel a fagyasztva szárított por higroszkópos, és a baktériumok igen hamar elveszítik aktivitásukat.

Az alumínium csomagolásnak köszönhetően a baktérium nem tud sem oxigénnel, sem nedvességgel érintkezni. INOBACTER egy készlet, mely tartalmaz egy tasak borászati baktériumot és egy tasak különleges aktivátort.

Készletek: 25 hl, 100 hl, 500 hl, 1000 hl, 2000 hl must vagy  bor beoltásához.

Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás