Acido Tartarico (savanyító)
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
A borászatban a savtartalom növelésére használható termék, melyet a szőlőfeldolgozás melléktermékeiből állítanak elő.
Felhasználása a borászatban korlátozott
A must és bor savtartalmának növelését rendkívüli időjárású években a hegyközségi tanács fajtára, illetve szükség esetén borvidéki körzetre vonatkozóan meghatározhatja.
A savtartalom kiegészítése esetében:
- a savtartalom növelésére borkősav (D-borkősav) használható fel,
- a must savtartalma legfeljebb 2,5 g/l-rel, a bor savtartalma 1,5 g/l-rel növelhető, de az így kezelt mustból erjesztett borban újabb savnövelés nem alkalmazható,
- a savtartalom növelése és a savtompítás ugyanabban a termékben kizárják egymást,
- a savtartalom növelése csak a szüret évének utolsó napjáig megengedett,
- a savtartalom növelése bejelentési kötelezettség alá esik.
Olyan must vagy bor felhasználásával, amelynek savtartalmát megváltoztatták, különleges minőségű bor nem készíthető.
Összetétel | Mikróba-elleni tartósítók: E202 kálium-szorbát | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: kristályok Szín: fehér Titer: min. 99,5% pH (sol. 1%): 1,9-2,5 Sűrűség (25 °C-on): 1,00 g/ml Nedvességtartalom: max. 0,5% Kloridok: max. 20 ppm Szulfátok: max. 40 ppm Oxalátok: max. 50 ppm Nehézfémek: max. 10 ppm Szemcseméret: 200-400 mikron |
||
Dózisok |
Be kell tartani az EK 1493/99-es szabályozás, V. sz. mellékletében előírtakat! | ||
Alkalmazás | A borkősavat megfelelő mennyiségű termékben kell feloldani, majd hozzáadni a masszához és homogenizálni. | ||
Tárolás | Felbontás után a csomagolásokat gondosan vissza kell zárni, hűvös és száraz helyen kell tárolni! | ||
Kiszerelés | 102402-es kód – 1,5 kg-os csomagok 102600-as kód – 25 kg-os zsákok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |