Kálium-hidrogénkarbonát / savtompító segédanyag borászati alkalmazásra
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Borászati alkalmazása
Használatával a mustok, újborok, borok megfelelő savtompítását érhetjük el. A hagyományos szénsavas meszes savtompítással szemben, az eljárás során nem kálcium-tartarát, hanem kálium-tartarát képződik. Ez utóbbit a kezelt mustból, borból egyszerűbb eltávolítani, különösen ha az eljárást hűtéssel és keveréssel kombináljuk. Mindig végezzünk próba savtompítást az alkalmazás előtt. Csak akkor csökkentsük a mustban, borban lévő savtartalmat, ha kirívóan magas az értéke. Alkalmazása során szén-dioxid keletkezik, ezért ügyeljünk a kezelési űrre.
Összetétel | Kálium bikarbonát (E501) | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: fehér Látszólagos sűrűség: 1,00 g/cm3 Oldhatóság vízben (20 °C-on): 33,30% Bomlási hőmérséklet: 200 °C |
||
Dózisok |
Az érvényes normák szerint. | ||
Alkalmazás | Oldjuk fel a terméket a kezelendő borban, és homogenizáljuk a masszával! A hozzáadás palackozás előtt nem sokkal történjen. | ||
Tárolás | Felbontás után a csomagolásokat gondosan vissza kell zárni, hűvös és száraz helyen kell tárolni! | ||
Kiszerelés | 120800-as kód – 25 kg-os zsákok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |