Gombaölő stabilizáló (kálium-szorbát)
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.
Nagyon tiszta kálium-szorbát gombanövekedést gátló hatással, biológiai stabilizációra.
Az újraerjedések és a borvirág megelőzésére
A SORBENOL-nak erjedésgátló hatása van kifejezetten a Saccharomyces cerevisiae-val szemben, emiatt alkalmazása javasolt azokban az esetekben, melyeknél minimalizálni kell az újraerjedés kockázatát, mint például maradék cukrokkal rendelkező boroknál, és az édes boroknál.
A SORBENOL hatékonyan hat a borvirág kialakulásáért felelős mikroorganizmusok fejlődésének inhibitálásában. Nagy tisztasága garantálja a bor organoleptikus tulajdonságainak megőrzését kizárva bármilyen rendellenes szag kibocsátását.
A kén-dioxid és a szűrés hatásának kiteljesedéséhez
Annak érdekében, hogy a SORBENOL használatával a lehető legjobb eredményeket és egy hosszan tartó biológiai stabilitást lehessen elérni, alkalmazása közvetlenül a palackozás előtt javasolt úgy, hogy a hozzáadás előtt egy sterilizáló szűrést iktatunk be, amely eltávolítja a mikróba-populáció jelentős részét.
A SORBENOL felhasználásánál fontos körülbelül 40 mg/l szabad SO2 jelenléte. Így a bort meg lehet óvni a kellemetlen szagok képződésétől, melyek a szorbinsav oxidálásából és a tejbaktériumok fejlődéséből erednek.
Összetétel | Mikróba-elleni tartósítók: E202 kálium-szorbát | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: szemcsék és rudacskák Szín: fehér |
||
Dózisok |
27 g/hl Sorbenol 200mg/l szorbinsavat ad hozzá a borhoz (az 1493/99-es számú EK szabályozás által előírt határérték) | ||
Alkalmazás | Oldjuk fel a terméket a kezelendő borban és homogenizáljuk a masszával! A hozzáadás palackozás előtt nem sokkal történjen. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni. | ||
Kiszerelés | 124402-es kód – 1 kg-os csomagok 124600-as kód – 25 kg-os dobozok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |