Stabilizáló gumiarábikum (szűrés előtt, színstabilizálás)
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket. Acacia senegalból származó, folyékony oldatban lévő gumiarábikum.
Ready Gum Premium kimagasló minőségű gumiarábikumból készül. A gyártási folyamat eredményeképpen, a termék kimagasló tisztasági- és stabilitási fokkal rendelkező oldatként jellemezhető. Képes védő kolloidként hatni vassal, rézzel, színanyagokkal és egyéb kiválásra hajlamos anyagokkal szemben.
Színstabilitási problémák elkerülésére
A READY GUM PREMIUM úgy hat, hogy beburkolja a hidrofób micellákat, és gátolja, hogy ezek nagyméretű kolloidokká álljanak össze, amelyek fizikai instabilitást okozhatnak. Ezért a Ready Gum Premium nem csak fehér, rosé és vörös borok esetében javasolt, hanem egyéb más likőr és dúsított borok esetében is, amelyeknél el szeretnénk kerülni a palackozást követő nem kívánt zavarosságot, vagy csapadékképződést. A termék körülbelül 24 hónapig védi a bor színanyagait a kiválástól.
Az organoleptikus tulajdonság javításához
A READY GUM PREMIUM borhoz történő hozzáadása után, enyhíti a csersavasság érzetét a szájban, visszaállítja a megfelelő ízharmóniát, ezenfelül növeli a testességet és a kerekséget.
Kompatibilis a szűrési igényekkel
A Ready Gum Premium kompatibilis a szűrési igényekkel, ugyanis a termék alig rendelkezik tömítő hatással, és nem veszélyezteti a szűrőelemek funkcionalitását.
A borhoz történő hozzáadása, a palackozást megelőző szűrés előtt is elvégezhető. Amennyiben a borkőstabilitás igénye is felmerül a kezelendő bornál, akkor a Ready Gum 20 termékkel együtt is használható.
Összetétel | Stabilizálók: E414 gumiarábikum (21%) Tartósítószerek: E220 kén-dioxid (0,5%) |
||
Tulajdonságok | Halmazállapot: opálos folyadék Szín: világos sárga |
||
Dózisok |
30-80 g/hl a kiválások megelőzéséhez 50-100 g/hl a kívánt érzékszervi jellemzők eléréséhez 100 g/hl feletti adagolásnál először végezzünk laboratóriumi vizsgálatokat |
||
Alkalmazás | A gumiarábikumot a kész borhoz, a palackozást megelőző szűrés előtt vagy után kell hozzáadni. Biztosítani kell a termék és a kezelendő massza homogenizálását. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni. | ||
Kiszerelés | 123326-os kód – 10 kg-os kannák 126328-as kód – 25 kg-os kannák 123330-as kód – 200 kg-os tartályok 123331-es kód – 1000 kg-os tartályok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |