Por alakú gumiarábikum
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Magas minőségű, az Acacia seyalból kinyert gumiarábikum, melyet balra forgató hatás jellemez. A por alakú változat víz és citromsav hozzáadása nélkül készül.
Az instabilitási gondok megelőzéséhez
A DRY GUM védő kolloid, amely beburkolja a hidrofób micellákat és gátolja, hogy ezek olyan makromolekulákká álljanak össze, amelyek fizikai instabilitást okozhatnak. Alkalmazható fehér, vörös és likőrborok esetében, mikor a palackozást követő zavarosságot, flokkulálást vagy lerakódást kívánjuk elkerülni.
Az organoleptikus egyensúly javításához
A Dry Gum alapanyagát két fontos, nehezen egyeztethető tulajdonság alapján válogatták: organoleptikus hatás és a szűrési folyamattal való kompatibilitás.
A DRY GUM poliszacharid szerkezete teltté és lággyá varázsolja a bort alacsony kolmatáló hatással párosítva, tehát a szűrőelemek funkcionalitása is megmarad.
A DRY GUM-ot a kész borhoz, a palackozást megelőző szűrés előtt vagy után kell hozzáadni.
Összetétel | Stabilizáló: E414 gumiarábikum | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: fehér |
||
Dózisok |
10-100 g/hl | ||
Alkalmazás | Borban vagy vízben kell feloldani 1:10 arányban, és hozzáadni a palackozásra kész borhoz. Biztosítani kell a termék és a kezelendő massza homogenizálását. Magas dózisok esetén a bor szűrhetősége jobbnak bizonyul a hozzáadás után néhány nappal. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolásokat gondosan vissza kell zárni. | ||
Kiszerelés | 112501-as kód – 10 kg-os dobozok |
Termék adatlap |