Borkőkiválást gátló segédanyag

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Egy olyan gumiarábikum és karboxi-metil-nátrium-só készítmény, mely kéndioxiddal stabilizált.

Borászati alkalmazása

Total STAB egy olyan vizes oldat, mely hidrolizált gumiarábikumot és karboxi-metil-cellulózt tartalmaz. Gátolja a kristályok kialakulását, növekedését és hosszú távú, szinte végleges stabilitást nyújt. Használata fehér- és rozéborok esetében meggátolja a kálium-bitartarát kristályok kialakulását és növekedését, ami azt jelenti hogy nem válnak ki a palackban.

Total Stab és a mikroszűrés

A Total Stab összetevőit annak érdekében válogatták ki, hogy egy olyan terméket hozzanak létre, mely könnyen használható, hatékony és nem okoz eltömődést szűrés közben. Ezen tulajdonságának köszönhetően a TOTAL STAB-ot, akár néhány órával a végső mikrószűrés előtt is használhatjuk.

Felhasználási javaslat

Stabilizálja a tartarátokat fehér és rosé borok esetén, különösen akkor ha a mikrószűrés előtt adjuk hozzá a borhoz. A TOTAL STAB-ot ötszörös mennyiségű borban kel feloldani. Jól keverjük össze és hagyjuk ülepedni egy órán át. Ezt követően ügyelve, hogy egyenletesen oszoljon el, adagoljuk a borhoz, javasolt venturi cső használatával.

Csak tökéletesen tiszta, fehérje stabil és palackozásra kész fehér- és rozéborokhoz adható. A bor zavarosságától és hőmérsékletétől függ, hogy mennyi időnek kell eltelnie a TOTAL STAB hozzáadásától a mikroszűrésig. Ha a bor nem elég tiszta, a hőmérséklet túl alacsony, vagy a termék nem megfelelően keveredett el a borban, akkor több időt kell várni, míg a szűrési index nem optimalizálódik. Érdemes megvizsgálni a szűrési indexet, mielőtt a palackozást elkezdenénk. Ugyanakkor hozzáadhatjuk a TOTAL STAB-ot a borhoz a végső mikrószűrés után is, egy automata adagoló segítségével.

Összetétel E414 gumiarábikum (10%)
E446 karboximetil-cellulóz (9%)
Tartósítószer: E220 kéndioxid (0,18-0,36%)
Tulajdonságok Halmazállapot: enyhén opálos folyadék
Szín: színtelen
Dózisok
10-100 ml/hl
110 ml/hl a törvényi előírásoknak megfelelő maximális adagolás, míg eléri a karboxi-metil-cellulóz tartalom a megengedett legfelső értéket (10g/hl)
Alkalmazás A TOTAL STAB-ot ötszörös mennyiségű borban kel feloldani.Jól keverjük össze és hagyjuk ülepedni egy órán át. Ezt követően, ügyelve , hogy egyenletesen oszoljon el, adagoljuk a borhoz, javasolt venturi cső használatával.
Figyelmeztetés
A TOTAL STAB hozzáadása után nem ajánlott crossflow szűrő használata.
Nem megfelelően stabil borokhoz hozzáadva növelheti a kolloidos instabilitást (fehérje, szín).
Olyan borokhoz adagolva melyek nem teljesen stabilak, a Total Stab növelheti a kolloid instabilitást (fehérje, szín). A termék minimális hatással lehet a bor szűrhetőségére.
A fent leírtakra tekintettel javasoljuk a bor előzetes laboratóriumi vizsgálatát, hogy a termék milyen hatással van a tartarát és fehérje stabilitásra, valamint a szűrhetőségre.
Tárolás Használat előtt: a terméket tárolja száraz, hűvös és jól szellőztetett helyen.
Felnyitás után: gondosan zárja vissza és tárolja a fent leírtak szerint.
Kiszerelés 125816-es kód – 25 kg kannák
125818-es kód – 200 kg tartályok
125820-es kód – 1000 kg tartályok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás