Specifikus antioxidáns borhoz
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.
Az OXYLESS egy olyan antioxidáns termékcsalád, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy megelőzze az oxigénre érzékeny vegyületek oxidációját, ily módon garantálva a szubsztrátum teljes védelmét kisebb kén-dioxid mennyiség használata mellett is.
Az OXYLESS termékcsalád a különböző formuláknak köszönhetően (OxyLess U, OxyLess M és OxyLess V) specifikus és teljes védelmet biztosít az oxigén ellen a borkészítés minden fázisában.
Borászati alkalmazása
A vörös- és fehérborok oxidációjának megelőzésére az alkoholos fermentáció befejezése utáni átfejtéses műveletek közben.
A termék
Antioxidáns termék, mely komponenseinek köszönhetően megelőzi az oxidációt. Az L-aszkorbinsav eltávolítja a jelenlévő oxigént, és csökkenti az oxidációktól való védelemhez szükséges kén-dioxid mennyiségét. A kén-dioxid egyidejű jelenléte lehetővé teszi az oxigénezett víz és a szabadgyökök hatásának blokkolását. A flavonoidokban gazdag, zöld tea proantocianidikus tannin, melyet alacsony aromatikus hatás jellemez, javítja a borok szerkezetét és testességét, stabilizálja az esetlegesen még instabil szín-frakciót és az átfejtés közben feloldódott oxigén felhasználását gyorsítja. Ha a megfelelő érlelési módszerekhez párosítjuk, kiemeli a bor össz-karakterét.
Előnyei
Az OXYLESS V alkalmazása a borok átfejtéses fázisaiban lehetővé teszi a oxidációk reduktív környezetben történő vezetését, vagyis a bor csak a természetes evolúciójához szükséges oxigén-mennyiséget adszorbeálja.
Összetétel | Kálium-metabiszulfit, L-aszkorbinsav, flavonoidokban gazdag, zöld tea proantocianidikus tannin | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: bézs |
||
Dózisok |
10-20 g/hl fehér- és vörösborokhoz, egyetlen oldatban | ||
Alkalmazás | Oldjuk fel a terméket vízben, 1:10 arányban és egyenletesen adagoljuk a borhoz minden átfejtés előtt, a túlzott oxigénmennyiség felvételének megelőzéséért. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolásokat gondosan vissza kell zárni. | ||
Megjegyzések |
Minden 10 g/hl OxyLess V hozzáad 28 mg/l kén-dioxid-t és 25 mg/l L-aszkorbinsavat a borhoz. Alkalmazása kifejezetten javasolt, ha a tervezettnél több átfejtés szükséges, így csökkenthető a kéndioxid mennyisége. Magas pH-értékkel rendelkező borokhoz. | ||
Kiszerelés | 118206-os kód – 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |