Specifikus antioxidáns borhoz

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.

Az OXYLESS egy olyan antioxidáns termékcsalád, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy megelőzze az oxigénre érzékeny vegyületek oxidációját, ily módon garantálva a szubsztrátum teljes védelmét kisebb kén-dioxid mennyiség használata mellett is.

Az OXYLESS termékcsalád a különböző formuláknak köszönhetően (OxyLess U, OxyLess M és OxyLess V) specifikus és teljes védelmet biztosít az oxigén ellen a borkészítés minden fázisában.

Borászati alkalmazása

A vörös- és fehérborok oxidációjának megelőzésére az alkoholos fermentáció befejezése utáni átfejtéses műveletek közben.

A termék

Antioxidáns termék, mely komponenseinek köszönhetően megelőzi az oxidációt. Az L-aszkorbinsav eltávolítja a jelenlévő oxigént, és csökkenti az oxidációktól való védelemhez szükséges kén-dioxid mennyiségét. A kén-dioxid egyidejű jelenléte lehetővé teszi az oxigénezett víz és a szabadgyökök hatásának blokkolását. A flavonoidokban gazdag, zöld tea proantocianidikus tannin, melyet alacsony aromatikus hatás jellemez, javítja a borok szerkezetét és testességét, stabilizálja az esetlegesen még instabil szín-frakciót és az átfejtés közben feloldódott oxigén felhasználását gyorsítja. Ha a megfelelő érlelési módszerekhez párosítjuk, kiemeli a bor össz-karakterét.

Előnyei

Az OXYLESS V alkalmazása a borok átfejtéses fázisaiban lehetővé teszi a oxidációk reduktív környezetben történő vezetését, vagyis a bor csak a természetes evolúciójához szükséges oxigén-mennyiséget adszorbeálja.

Összetétel Kálium-metabiszulfit, L-aszkorbinsav, flavonoidokban gazdag, zöld tea proantocianidikus tannin
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: bézs
Dózisok
10-20 g/hl fehér- és vörösborokhoz, egyetlen oldatban
Alkalmazás Oldjuk fel a terméket vízben, 1:10 arányban és egyenletesen adagoljuk a borhoz minden átfejtés előtt, a túlzott oxigénmennyiség felvételének megelőzéséért.
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolásokat gondosan vissza kell zárni.
Megjegyzések
Minden 10 g/hl OxyLess V hozzáad 28 mg/l kén-dioxid-t és 25 mg/l L-aszkorbinsavat a borhoz. Alkalmazása kifejezetten javasolt, ha a tervezettnél több átfejtés szükséges, így csökkenthető a kéndioxid mennyisége. Magas pH-értékkel rendelkező borokhoz.
Kiszerelés 118206-os kód – 1 kg-os csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás