Antioxidáns
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Igen jól használható borkezeléshez, mivel erős redukáló hatása segít megőrizni a szőlő és a bor illat-, zamatanyagait. Adagolása már az ép szőlő esetén javasolható, a kénes savval együtt, mivel szinergikus hatásuk révén az oxidáció elleni védelem hatékonyabbá válik. Cefrekénezés kiegészítésére is igen jó eredménnyel használható. Az aszkorbinsavval kezelt borok hosszabb ideig megőrzik friss, üde jellegüket. Ezen tulajdonságai miatt elsősorban a reduktív típusú borok használatánál van nagyobb jelentősége. Az enzimatikus oxidáció ellen azonban hatástalan, így nem alkalmazható a barnatörés megakadályozására.
Összetétel | L-aszkorbinsav (E300) | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: fehér Titer: min. 99,0% Szulfáthamu: max. 0,1% Nehézfémek: max. 10 ppm. Fajlagos optikai forgatóképessége: +20,5°-tól +21,5°-ig |
||
Dózisok |
Maximális mennyiség a kezelt borokban: 25 g/hl (606/2009-es sz. EK szabályozás) | ||
Alkalmazás | Adagolása már az ép szőlő esetén javasolható, együtt a kénes savval, mivel szinergikus hatásuk révén az oxidáció elleni védelem hatékonyabbá válik. Cefrekénezés kiegészítésére is igen jó eredménnyel használható. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni. | ||
Figyelmeztetés |
10 g/hl hozzáadása több, kb. 20 mg/l-rel emeli a teljes kéndioxid tartalmat. | ||
Kiszerelés | 101402-es kód – 1,5 k-os csomagok 101600-as kód – 25 kg-os zsákok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |