Antioxidáns

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Igen jól használható borkezeléshez, mivel erős redukáló hatása segít megőrizni a szőlő és a bor illat-, zamatanyagait. Adagolása már az ép szőlő esetén javasolható, a kénes savval együtt, mivel szinergikus hatásuk révén az oxidáció elleni védelem hatékonyabbá válik. Cefrekénezés kiegészítésére is igen jó eredménnyel használható. Az aszkorbinsavval kezelt borok hosszabb ideig megőrzik friss, üde jellegüket. Ezen tulajdonságai miatt elsősorban a reduktív típusú borok használatánál van nagyobb jelentősége. Az enzimatikus oxidáció ellen azonban hatástalan, így nem alkalmazható a barnatörés megakadályozására.

Összetétel L-aszkorbinsav (E300)
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: fehér
Titer: min. 99,0%
Szulfáthamu: max. 0,1%
Nehézfémek: max. 10 ppm.
Fajlagos optikai forgatóképessége: +20,5°-tól +21,5°-ig
Dózisok
Maximális mennyiség a kezelt borokban: 25 g/hl (606/2009-es sz. EK szabályozás)
Alkalmazás Adagolása már az ép szőlő esetén javasolható, együtt a kénes savval, mivel szinergikus hatásuk révén az oxidáció elleni védelem hatékonyabbá válik. Cefrekénezés kiegészítésére is igen jó eredménnyel használható.
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni.
Figyelmeztetés
10 g/hl hozzáadása több, kb. 20 mg/l-rel emeli a teljes kéndioxid tartalmat.
Kiszerelés 101402-es kód – 1,5 k-os csomagok
101600-as kód – 25 kg-os zsákok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás