Mannoprotein-élesztő alapú biotermék
Frissesség és hosszantartósság a szájban
Borászati alkalmazása
UltiMA fresh egy válogatott mannoprotein-alapú készítmény, mely lehetővé teszi a borok frissességének kiemelését. UltiMA fresh hozzájárul a hosszantartóssághoz, csökkentve egyúttal a keserűséget, egy optimális ízlelési egyensúlyt eredményezve. Általában, néhány mannoprotein hozzájárulhat a borkősav stabilizálásához.
Visszaállítani az egyensúlyt
Kísérleteink kimutatták a termék hajlamát azon borok szerkezetének újraegyensúlyozására, melyeknek fenolos érettsége „fáziseltolásban” van a technológiai érettségükhöz képes. Megfelelő dózisban alkalmazva az UltiMA fresh csökkenti a keserűséget és a „zöld jegyeket”, egyidejűleg frissességet hoz a szájban. A kevésbé gazdag boroknál, hozzájárul azok édességéhez és kerekségéhez. Minden esetben, megóvja a bor struktúráját és eredetiségét.
Összetétel | Mannoproteinek eredete: Saccharomyces cerevisiae | ||
Tulajdonságok | 100%-osan oldható mikrogranulátumokból álló, szilárd készítmény | ||
Dózisok |
5-25 g/hl A dózis optimizálásának és a kezelés érzékszervi eredményének kiértékeléséhez, javasolt néhány palackos teszt elvégzése. |
||
Alkalmazás | Oldjuk fel az UltiMA Soft-ot tízszeres mennyiségű vízben. Mikro-granulatumos kinézete megkönnyíti az alkalmazását, erősen csökkentve a porképződést. A hozzáadás után, jól homogenizálni a bort átfejtés vagy keverés révén, elkerülve az oxigénnel való érintkezést. Teljesen oldható, UltiMA Soft közvetlen a borhoz kerül hozzáadásra. Azonnali hatásának köszönhetően a bor kezelése elvégzendő közvetlenül a palackozás előtt. Ha a bort még szűrni is kell, az UltiMA fresh hozzáadása a szűrés előtt 24 órával javasolt. Az UltiMA fresh alkalmazása nem csökkenti a szűrhetőséget. |
||
Tárolás | Környezeti hőmérsékleten, száraz, szagoktól mentes helyen tárolandó. A zsák felbontása után a termék gyorsan felhasználandó, nem tárolható tovább. |
||
Kiszerelés | 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |