Élesztő alapú termék
Térfogat, szerkezeti minőség és édes ízérzet a vörösborok érlelése során
Borászati alkalmazása
A SPHÈRE ROUGE egy különleges inaktivált élesztő. Szemcsemérete elősegíti a bor és az élesztő hasznos összetevőinek jelentős felületen való érintkezését, valamint csökkenti a termék porítottságát.
A SPHÈRE ROUGE, mint valódi szelektált seprő, lehetővé teszi a térfogat érzékelések gyors felerősödését a szájbavételkor, valamint elősegíti a szerkezet érzékelését. Növeli a tannikus intenzitást, mely ugyanakkor selymesebben jelentkezik, a végén édes ízérzettel kiteljesedve. A vörösborokban található poliszacharidok és polifenolok közötti interakcióknak köszönhetően a SPHÈRE ROUGE nagyban hozzájárul az ízlelési érzetek hosszútávú stabilizációjához. A szulfit-reduktáz tevékenységek hiánya garantálja továbbá a « redukció » kén-szagaival szembeni semlegességét.
A SPHÈRE ROUGE egy különleges inaktivált élesztő, természetes előfordulású aminosavakat, vitaminokat, valamint ásványi eredetű és túlélési faktorokat tartalmaz. A SPHÈRE ROUGE továbbá hozzájárul az élesztők számára rendelkezésre álló tápanyagtartalomhoz is, ha nem is helyettesíti teljes mértékben a szokásos táplálási programot.
Összetétel | Inaktivált élesztő (Saccharomyces cerevisiae): szerves nitrogén tartalom (nitrogénnek megfelelő) szárazanyag <9,5 %-a. | ||
Tulajdonságok | Szilárd készítmény, mely tartalmaz oldhatatlan elemeket. | ||
Dózisok |
10-20 g/hl, a bor típusától, az érintkezés idejétől és a szuszpenzióba tétel gyakoriságától függően. Az alkoholos fermentáció vége felé a musthoz/borhoz adagolva. |
||
Alkalmazás | A SPHÈRE ROUGE-t 1:10 arányban kell vízben vagy borban alaposan feloldani, majd szivattyúzással (remontage), vagy keveréssel (bâtonnage) történő homogenizációval a borhoz adagolni. Gyakori szuszpenzióba tétel mellett (heti 1-2 alkalommal) az első érzékszervi eredmények már általában az érintkezés nyolcadik hete után érdekesnek bizonyulnak, de az eredmény növelése érdekében a SPHÈRE ROUGE tovább is a borban maradhat. |
||
Tárolás | Száraz és szagmentes helyen tárolandó, 5-25°C közötti hőmérsékleten. A zsák tartalmát felbontás után hamar fel kell használni, nem lehet eltartani. Az elkészített keveréket még a nap folyamán fel kell használni. |
||
Kiszerelés | 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |