Kovasav-sol
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
A XILES 40 olyan jó minőségű és magas (40%-os) koncentrációjú kovasavszol, mely kiválóan alkalmazható fehér mustok, fehérborok és gyümölcslevek derítésénél. Lehetővé teszi a segédanyagok több, mint 25%-ának megspórolását. Nagy felülettel rendelkezik (130X180 g/m²), alacsony nátriumtartalmával különösképpen ajánlott kis dózisú gyümölcslevekhez. Derítésnél a kovasavszol használatával felgyorsul azon instabil, pozitívan feltöltött nyálkaszerű anyagok (például: fehérjék) flokkulációja, melyek a mustokban, borokban jelen vannak. Így hamar kicsapódnak, tiszta és stabilizált terméket hátrahagyva.
Mustok és gyümölcslevek derítése
A mustok XILES 40-nel történő kezeléséhez megfelelő mennyiségű zselatin használata szükséges. Ennek a célnak tökéletesen megfelel az Istant Gel. Ezzel elérhető egy gyors derítő hatás: a szuszpenzióban lévő élesztők, polifenolok, oxidáz enzimek és peptikus anyagok nagy mennyiségének eltávolítása. XILES 40-nel a flokkulálás majdnem azonnali, az üledék rendkívül kis mennyiségű, és kompakt. A gyümölcsleveknél ugyanez a kezelés lehetővé tesz egy gyors derítést, a termékünk pedig stabil lesz, mivel kevés nátriumot adunk hozzá.
Borok derítése és stabilizálása
A XILES 40-et zselatinnal együtt használjuk. A XILES 40 használható segédanyagként kálium ferro-cianidos derítéskor is: az eltávolítás biztosításához javasolt ferro-cianidot, XILES 40-et, Istant Gel-t használni, ebben a sorrendben.
Összetétel | Szilicium dioxid (E551) 40%-os kolloid oldata | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: folyékony Sűrűség: 1,280-1,3 g/cm3 Szín: fehér Koncentráció: 40% p/p |
||
Dózisok |
30-70 g/hl mustokhoz és gyümölcslevekhez, 15-30 g/hl Istant Gellel párosítva 15-30 g/hl borokhoz, 3-10 g/hl Istant Gellel párosítva Az adagolás mértékét célszerű laborban ellenőrizni |
||
Alkalmazás | Homogén módon adagoljuk a megfelelő mennyiséget a kezelendő masszához. Javasolt előbb a Xiles 40-t használni, majd hozzáadni az Istant Gelt. | ||
Tárolás | A terméket óvni kell a fagytól: 5 ºC fölötti hőmérsékleten tároljuk, megelőzendő a visszafordíthatatlan kristályosodási folyamatot. | ||
Kiszerelés | 124010-es kód – 25 kg-os kannák 124021-es kód – 1300 kg-os tartályok 124025-ös kód – lédig (tartály) |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |