Polivinil-polipirrolidon (PVPP V) / A fenolonos vegyületek adszorbeálója

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

A PVPP a kondenzálható és oxidálható polifenolokat távolítja el. Használhatjuk enyhén oxidált borok és a pezsgőalap-borok megfelelő színárnyalatának kialakításához. Erősen ajánlható akkor, ha présborról, nagyon igénybe vett vagy éretlen szőlőből készült mustról, borról van szó.

Kezelés előtt mindig végezzünk laboratóriumi próbát!

Általában derítés és szűrés után, vízben való alapos elkeverés után célszerű alkalmazni ezt a terméket.

A termék vízben történt feloldása után adagoljuk a kezelendő borhoz, majd 24 óra elteltével keverjük meg, és várjunk további 24 órát, végezetül bentonitos derítés után szűrjük meg a bort. Fontos, hogy a kezelés megkezdése előtt és után mérjük meg a kénszintet és állítsuk be a megfelelő értékre.

Összetétel Polivinil-polipirrolidon
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: fehér
Nedvességtartalom: max. 5%
Hamu: < 0,5%
Nehézfémek (ppm Pb): < 20
Dózisok
5-10 g/hl fehérboroknál
10-50 g/hl oxidált fehér- és vörösboroknál
80 g/hl-ig nagyon oxidált boroknál (az EK 1622/00-as Szabályozás által előírt határérték)
Alkalmazás Általában derítés és szűrés után, vízben való alapos elkeverés után célszerű alkalmazni
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan visszazárva hűvös és száraz helyen kell tárolni.
Kiszerelés 140300-as kód – 20 kg-os tartályok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás