Polivinil-polipirrolidon (PVPP V) / A fenolonos vegyületek adszorbeálója
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
A PVPP a kondenzálható és oxidálható polifenolokat távolítja el. Használhatjuk enyhén oxidált borok és a pezsgőalap-borok megfelelő színárnyalatának kialakításához. Erősen ajánlható akkor, ha présborról, nagyon igénybe vett vagy éretlen szőlőből készült mustról, borról van szó.
Kezelés előtt mindig végezzünk laboratóriumi próbát!
Általában derítés és szűrés után, vízben való alapos elkeverés után célszerű alkalmazni ezt a terméket.
A termék vízben történt feloldása után adagoljuk a kezelendő borhoz, majd 24 óra elteltével keverjük meg, és várjunk további 24 órát, végezetül bentonitos derítés után szűrjük meg a bort. Fontos, hogy a kezelés megkezdése előtt és után mérjük meg a kénszintet és állítsuk be a megfelelő értékre.
Összetétel | Polivinil-polipirrolidon | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: fehér Nedvességtartalom: max. 5% Hamu: < 0,5% Nehézfémek (ppm Pb): < 20 |
||
Dózisok |
5-10 g/hl fehérboroknál 10-50 g/hl oxidált fehér- és vörösboroknál 80 g/hl-ig nagyon oxidált boroknál (az EK 1622/00-as Szabályozás által előírt határérték) |
||
Alkalmazás | Általában derítés és szűrés után, vízben való alapos elkeverés után célszerű alkalmazni | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan visszazárva hűvös és száraz helyen kell tárolni. | ||
Kiszerelés | 140300-as kód – 20 kg-os tartályok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |