Allergénmentes segédanyag

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.

Borászati alkalmazása

Napjainkban az élesztő kivonatok egyre nagyobb szerephez jutnak a stabilizálás és ízharmonizálás terén, ami az innováció kiemelkedő eredménye, mivel ezek az anyagok nem csak természetesek, hanem allergén mentesek is egyben. A Fyneo egy több éves kutatás eredménye amit a Champagne-i Egyetem Borászati és Kémiai Laboratóriumában végeztek (Laboratory of Enology and Applied Chemistry – University of Reims Champagne- Ardenne). A termék molekula tömege igen nagy (> 15 kDa) aminek köszönhetően nagyszerű stabilizáló, és ülepedési tulajdonságokkal bír. Alkalmazása csökkenti a keserűséget, és az összehúzó érzetet, továbbá növeli a kerekséget és az aromatikus intenzitást. Tojásalbumin helyett is javasoljuk.

Összetétel Élesztő fehérje kivonat
Tulajdonságok Mikrogranulátumokból álló, szilárd készítmény
Dózisok
Fehér és rozé boroknál:5-15 g/hl
Vörösboroknál: 5-30 g/hl
Használata előtt javasoljuk előzetes laboratóriumi vizsgálatok elvégzését
Maximális dózis mustoknál, fehér és rozé boroknál: 30 g/hl
Maximális dózis vörösboroknál: 60g/hl
Alkalmazás Oldjuk fel a készítményt tízszeres mennyiségű vízben. Fontos, hogy az oldat homogén legyen. Ezt követően homogenizáljuk a szuszpenziót a borban. Borászati tanninok egyidejű hozzáadása felgyorsítja a flokkulációt. Magát a granulált terméket feloldás nélkül soha ne tegyük a borhoz.
Tárolás Száraz, szagoktól mentes helyen tárolandó, levegőtől és fénytől elzárva, 10 és 25 ºC között. Az elkészített oldatot egy napon belül fel kell használni.
Kiszerelés 0,5 kg-os csomagok
1 kg-os csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás