Allergénmentes segédanyag
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.
Borászati alkalmazása
Napjainkban az élesztő kivonatok egyre nagyobb szerephez jutnak a stabilizálás és ízharmonizálás terén, ami az innováció kiemelkedő eredménye, mivel ezek az anyagok nem csak természetesek, hanem allergén mentesek is egyben. A Fyneo egy több éves kutatás eredménye amit a Champagne-i Egyetem Borászati és Kémiai Laboratóriumában végeztek (Laboratory of Enology and Applied Chemistry – University of Reims Champagne- Ardenne). A termék molekula tömege igen nagy (> 15 kDa) aminek köszönhetően nagyszerű stabilizáló, és ülepedési tulajdonságokkal bír. Alkalmazása csökkenti a keserűséget, és az összehúzó érzetet, továbbá növeli a kerekséget és az aromatikus intenzitást. Tojásalbumin helyett is javasoljuk.
Összetétel | Élesztő fehérje kivonat | ||
Tulajdonságok | Mikrogranulátumokból álló, szilárd készítmény | ||
Dózisok |
Fehér és rozé boroknál:5-15 g/hl Vörösboroknál: 5-30 g/hl Használata előtt javasoljuk előzetes laboratóriumi vizsgálatok elvégzését Maximális dózis mustoknál, fehér és rozé boroknál: 30 g/hl Maximális dózis vörösboroknál: 60g/hl |
||
Alkalmazás | Oldjuk fel a készítményt tízszeres mennyiségű vízben. Fontos, hogy az oldat homogén legyen. Ezt követően homogenizáljuk a szuszpenziót a borban. Borászati tanninok egyidejű hozzáadása felgyorsítja a flokkulációt. Magát a granulált terméket feloldás nélkül soha ne tegyük a borhoz. | ||
Tárolás | Száraz, szagoktól mentes helyen tárolandó, levegőtől és fénytől elzárva, 10 és 25 ºC között. Az elkészített oldatot egy napon belül fel kell használni. | ||
Kiszerelés | 0,5 kg-os csomagok 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |