Röviden szeretnénk leírni az általunk forgalmazott termékek felhasználásával miként javasoljuk a pálinka elkészítését.

Fel szeretnénk hívni a pálinkakészítők figyelmét, hogy minden esetben a cefre ph értéke 2,8-3,2 legyen. Ahhoz hogy ezt elérjük a felhasználásra kerülő cefréhez adjunk foszforsavat,kénessavat, vagy almasavat (cégünknél beszerezhetők ezen termékek).

A cefre megfelelő erjesztéséhez (a gyümölcs figyelembevételekor) ZIMOPEC enzim 4-5 g/hl valamint élesztő tápanyag ECOBIOL PIED CUVE 30g/hl és gyűmálcsnek megfelelő BLASTOSEL, vagy La Claire CGC 62 30g/hl élesztőket lehet felhasználni. Az erjesztendő cefre hőfoka minden esetben 18-20 C között legyen. Fel szeretnénk hívni a figyelmet az optimális erjedéshez szükséges tápanyagok helyes kiválasztására. Gyümölcsönként (pl:szamócafélék,csonthéjas gyümölcsök, stb) esetenként más más enzim és élesztő tápanyag.