ECOBIOL PERLAGE
Pezsgőkészitésnél használatos specialis erjedésszabályzó anyag

ECOBIOL PERLAGE
Ez egy speciálisan pezsgőkészítéshez kifejlesztett erjedésszabályozó anyag, mely kitünnően alkalmazható mind a hagyományos, mind az autokláv eljárás során.
Újfajta tápanyag, mely egyidejűleg biztosítja mind az ásványi eredetű nitrogénbevitelt, mind az organikus eredetű alkotóelemek életben maradását és növekedését szolgáló tápanyagokat.

Kiegyensúlyozott tápanyagellátás.
Az ECOBIÓL PERLAGE egyidejűleg gondoskodik a nitrogén bevitelről -mind ásványi eredet, mind aminosavas- valamint a szükséges vitaminokról,nyomelemekről, hosszú láncolatú zsírsavakról, az élesztőgomba sejtfalából nyert poliszacharidokról, melyek megkötik pl: az erjedést gátló rövid láncolatú zsírsavakat. Ez a kiegyensúlyozott keverék egyszerre segíti elő a gyors erjedést és ez van pozitív hatással az ízekre, a megfelelő habképződésre, valamint az előállítás gazdaságosságára.
Az ECOBIOL PERLAGE nem tartalmaz felesleges kötőanyagokat, ezáltal amellett hogy ez egy koncentrált biológiai segédanyag, megkönnyíti a habképzést követő szűrési feladatokat elsősorban ott, ahol a modern membrán szeparációs eljárást alkalmazzák.

Habképződés és az ehhez kapcsolódó problémák kezelése.
A habképzési eljárás során nem mindig ideálisak a körülmények az élesztőgombák életben maradáshoz, ill. a szaporodáshoz: alkoholos közeg, alacsony hőmérséklet, elégtelen mennnyíségű tápanyag stb. Mindezek ellenére a legjobb organoleptikus tulajdonságokat kell előhoznunk az alap borból. egy ilyen alapanyag esetében egyértelmű,hogy az előállítási eljárás milyensége jelentős szerepet játszik,hogy sikeresek legyünk ebben. Minden bizonnyal a megfelelő baktériumtörzsek gondos kiválasztása és akklimatizálása nagy jelentőséggel bír,hiszen fontos azok energia- és tápanyag ellátottsága. Ezért a fent említett kedvezőtlen körülmények ellensúlyozására hasznos a folyamatba beiktatni az ECOBIOL PERLAGE-t mellyel egyszerre vihetünk be tápanyagokat, illetve a gombaflóra életben maradáshoz és növekedéshez szükséges anyagokat.

Adagolás: 10-50 g/hl
Összetétel: 70 % Élesztőgomba sejtfal, 30 % kétbázisú amónium foszfát
Felhasználás:szükséges mennyiségű vízben ,vagy borban habképződés előtt bekeverni, adagolni
Minőségét megőrzi 2 éven át